Skip to main content

Blog

☀️ CO NA JARO A LÉTO?

SEZNAM PRODUKTŮ PRO SNADNĚJŠÍ OBJEDNÁNÍ

Vzhledem k tomu, že přehled na podzim a zimu poměrně pomáhá v lepší orientaci v produktech, udělala jsem seznam i na jaro a léto. :)

Podrobnější popis jednotlivých produktů najdete na shopu. Pod složením je v modrém rámečku popis produktu a heslo je...altaherba. (Páč EU) 🤦. Stejně tak si můžete pdf soubor s podrobnostmi otevřit přímo zde, heslo "altaherba" je stejné 👍.

Proti alergiím a na zklidnění

Bylinná směs zklidňující

Trávy, pyly, zvířecí srst

Je čajová směs na alergické reakce, které se projevují sennou rýmou, alergickým kašlem, ucpaným nosem, tlumí svědění kůže.

Podrobné informace v pdf

Zklidnění - tinktura

trávy, pyly, zvířecí srst

Tinktura Zklidnění jsou bylinky naložené v alkoholu a má stejné účinky jako čaj, je však dobrou alternativou čaji, kdy buď nejste čajoví, nebo nemáte prostor si čaj udělat. Je dobré jedno podpořit druhým, tzn., brát čaj i tinkturu zároveň. Tinkturu užíváme kapka na kilo váhy. Tzn, že když vážíme 60 kg, je to 60/3 = 20 kapek třikrát denně. Max. však 30 kapek 3x denně. Pokud chcete, aby vyprchal alkohol, dejte tinkturu do teplého čaje. Na etiketě mám napsáno od tří let, ale to tam musím mít ze zákona kvůli obsahu alkoholu, já osobně doporučuji od roku věku.

Podrobné informace v pdf

Aloe Vera Gel

Toto je jediný výrobek, který nevyrábíme, (vlastně kromě hydrolátů - květinových vod). Aloe Vera gel jsem si původně nechávala posílat od Inda z Indie do výroby. Jenže je tak skvělý, hojivý a víceúčelový, že jsem ho začala brát ve velkém i pro Vás. Na co všechno je, je popsáno na shopu pod složením, heslo je...altaherba. :) Maže se při potížích a je použitelný od miminek.

Podrobné informace v pdf

Proti havěti 🦟

Koncentrovaný olejíček

olejíček proti hmyzu, klíšťatům, komárům ...

Tento repelent už koupíte ve všech lékárnách v ČR, pokud ho nebudou mít skladem, můžou vám ho objednat. Je to směs slunečnicového oleje, vitamínu E, a směsi esenciálních olejů, které Vás bezpečně ochrání před klíšťaty, ovády, komáry i těmi odpornými muchničkami, které večer dokážou pěkně potrápit. Maže se na kotníky, zápěstí a za uši, prostě tam, kde je kůže nejtenčí a esence se nejrychleji vstřebají do těla. Mažeme, řekla bych, tak po čtyřech hodinách, kdy jsme v rizikovém prostředí. Použitelný od dvou let věku.

Podrobné informace v pdf

Parfém z esenciálních olejů

přírodní repelent sprej

Repelent sprej je směs alkoholu, vody, glycerinu a směsi esenciálních olejů, které vás jako u Koncentrovaného olejíčku bezpečně ochrání před klíšťaty, ovády, komáry i těmi odpornými muchničkami, které večer dokážou pěkně potrápit. Stříká se na tělo, do vlasů, na oblečení, lůžkoviny...Stříkáme, řekla bych, tak po dvou, třech hodinách, kdy jsme v rizikovém prostředí. Použitelný od roku věku. Sprej je použitelný i pro zvířátka, buď sprejem nastříkáte obojek nebo střídmě přímo zvířátko, NE v oblasti čumáku.

Podrobné informace v pdf

Opalování a koupání 🏖️

Opalovací olej s minerálními filtry SPF20

Tento opalovací olej s minerálními filtry neobsahuje chemické filtry ani nanočástice, díky obsahu lanolinu je částečně voděodolný. Jen nevím, jestli ho stihneme dát do léta na shop, dali jsme ho pro jistotu znovu na měření SPF a nevím, jestli to vědátoři do léta stihnou.

Podrobné informace v pdf

Opalovací olej s minerálními filtry SPF50

Tento opalovací olej s minerálními filtry neobsahuje chemické filtry ani nanočástice, díky obsahu lanolinu je částečně voděodolný. Jen nevím, jestli ho stihneme dát do léta na shop, dali jsme ho pro jistotu znovu na měření SPF a nevím, jestli to vědátoři do léta stihnou.

Podrobné informace v pdf

Otit olej

ušní olej

V létě se dost koupeme, ať už v moři nebo v našich rybnících. A mnohdy se stane, že nám v uších zůstane voda, pak nás ofoukne a zánět středního ucha je na světě. Tento olejíček buď jako prevence zabrání zánětu nebo vyléčí už zánět rozjetý. Preventivně kápněte po koupání, při zánětu 3x denně ucho prokapat. Je k použití od jednoho roku věku.

Podrobné informace v pdf

Zinkový olej s vysokým obsahem zinku

Tenhle olej je výborný na spáleniny od sluníčka - pomáhá regenerovat popáleniny a poškozené tkáně, odřeniny, zlepšuje hojení ran a funguje jako prevence bakteriálních infekcí, je celkově antibakteriální. Mazat můžete od miminek.

Podrobné informace v pdf

Ochrana pleti

Letní krém s Aloe Vera a jojobovým olejem

Je to lehounký letní krém s ušlechtilým olejem pro všechny typy pleti, který neucpe póry, v horkých letních dnech nemáte pocit mastnoty. Velmi zklidní pleť, pokud se připálíte. Voní mandarinkou.

Letní krém s hydrolátem z růží a arganovým olejem

Toto je také lehounký letní krém pro všechny typy pleti s ušlechtilým olejem, který neucpe póry, v horkých letních dnech nemáte pocit mastnoty. Voní po růžích.

Než vlezeme do plavek, ať nám to sluší 😁

Bylinná směs - podpora hubnutí

A kdo z nás se po zimě nechce vejít do plavek, že. Sláva ženám, které toto řešit nemusí a fakt se snažím jim to, jako celoživotní hubeňourka, která si už pár let váhu musí hlídat, nezávidět. 🙈 Směs obsahuje byliny, které startují metabolismus, odbourávají podkožní tuk, startují lymfu atd.. Je dobré čaj podpořit tinkturou. K tomu samozřejmě vyvážit stravu a něco pohybu. To víme. Užívá se alespoň půl litr denně, lépe však, když vypijte litr během dne.

Podrobné informace v pdf

Bylinná směs podpora hubnutí - pro kojící maminky

Podpora hubnutí - tinktura

Kontrola tělesné hmotnosti

Tinktura na hubnutí jsou bylinky naložené v alkoholu a má stejné účinky jako čaj, je však dobrou alternativou čaji, kdy buď nejste čajoví, nebo nemáte prostor si čaj udělat. Je dobré jedno podpořit druhým, tzn., brát čaj i tinkturu zároveň. Tinkturu užíváme kapka na kilo váhy. Tzn, že když vážíme 60 kg, je to 60/3 = 20 kapek třikrát denně. Max. však 30 kapek 3x denně. Pokud chcete, aby vyprchal alkohol, dejte tinkturu do teplého čaje.

Podrobné informace v pdf

Na uvolnění po zátěži 🏃 🚴 🥾

Čeká vás dlouhá tůra, nebo pravidelně sportujete? Jste unavení po celedenním chození, po náročné práci? Můžete se vsadit, že pro unavené svaly a šlachy nemůžete udělat nic lepšího. Promazáním a protažením zkrátíte regeneraci a přípravu na další náročný den či trénink.

Alta Herba gel

chladivý gel

A protože s létem souvisí i sporty a se sporty občas nějaká ta boule, nedejbože zlomenina, s mým kolegou Jiříkem jsme pro Vás vymysleli, (teda já sestavila a Jiřík celý rok zkoušel na sešroubovanou nohu po úrazu na motorce), chladivý gel plný bylin a esenciálních olejů, který je velmi účinný právě na pochroumané údy, ale i na revma, dnu, neuropatii, karpály, syndrom neklidných nohou, bolavá záda a mnoho dalšího. Mazejte dle potřeby, maximálně však 5x denně. Použití od dvou let věku. Více v info na shopu pod heslem...altaherba.

Podrobné informace v pdf

Alta Herba gel chilli

přohřívací gel

Tento gel je zase výborný, když vás třeba na kole ofoukne, na zánětlivé stavy, také bolavá záda, prostě, když potřebujete danou oblast prohřát. Mazejte dle potřeby, maximálně však 5x denně. Použití od dvou let věku. Také více info na shopu pod heslem...altaherba.

Podrobné informace v pdf

Květové vody 🌺

Moje účetní Radka je taková bezva "lesana", naše Květové vody miluje a vymyslela úžasnou kombinaci... Neroli s Růží, kterou se v létě osvěžuje. Úžasná vůně, už jí máme namíchanou všechny. 😊

Heřmánek modrý

Alergie, analgetikum, protizánětlivý účinek

Podrobné informace v pdf

Heřmánek římský

Repelent, protizánětlivý účinek

Podrobné informace v pdf

Jalovec obecný

Antiseptikum, protizánětlivý účinek, prohřívací.

Podrobné informace v pdf

Tea tree

Baktericidní účinek, plísně.

Podrobné informace v pdf

Levandule lékařská

Analgetikum, repelent, protizánětlivý účinek.

Podrobné informace v pdf

Růže damašská

Pleť hydratace, plísně, protizánětlivý účinek.

Podrobné informace v pdf

Geranium

Pleť hydratace, plísně, protizánětlivý účinek.

Podrobné informace v pdf

Rozmarýn lékařský

Přeji Vám krásné a pohodové jaro a ještě krásnější léto. :)

Vaše Klára 💕